31.7.12

Βενιζέλος: Υβρεις και γελοιότητες όσα λέει ο Τσίπρας για την Αγροτική


 ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ !
Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας ύβρεις και γελοιότητες τις καταγγελίες τους για την πώληση του υγιούς κομματιού της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η υπόθεση της Αγροτικής εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός έχει πληρώσει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια για να στηρίξει μια κρατική τράπεζα αμιγώς ειδικού σκοπού, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, η Τρόικα έθεσε ζήτημα για τη λειτουργία της Αγροτικής και απαγόρευσε την υπαγωγή της τράπεζας στην ανακεφαλαιοποίηση.
Η απόφαση, υποστήριξε, ελήφθη σε ένα τεχνικό επίπεδο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος που κίνησαν την άτυπη διαδικασία μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Κέρδισε αυτή που εγγυήθηκε την πλήρη απορρόφηση του δικτύου και του προσωπικού.
Ο κ. Τσίπρας που μας κατηγορεί, τους 3 πολιτικούς αρχηγούς, ως «λήσταρχους» -επισήμανε ο κ. Βενιζέλος διαπράττει μια πολιτική αθλιότητα γιατί θα πρέπει να μας πει αν υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να απολυθούν μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι της ΑΤΕ ή να μπει σε περιδίνηση όλο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αφού σημείωσε ότι και οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας βρίσκονται σήμερα -λόγω της ανακεφαλαιοποίησης- υπό τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους, συμπλήρωσε ότι αφενός η αγροτική γη δεν κινδυνεύει και ότι δεν αλλάζει σε τίποτε το καθεστώς των θυγατρικών της ΑΤΕ που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης σε ιδιώτες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου