3.8.12

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων


Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σήμερα σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Μανώλη Αγγελάκα, εκπροσώπους της Περιφέρειας και Δημάρχων από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Καλαμάτας κ.Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχο Τρίπολης Κ. Γιάννη Σμυρνιώτη.
Παρουσιάστηκε το πρόβλημα ή μάλλον η δραματική κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τα συμπεράσματα της συνάντησης είναι τα εξής, όπως τα διατύπωσε ο υπουργός:
1.Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παράταση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ για λίγο χρονικό διάστημα (ολίγων εβδομάδων).
2.Το Υπουργείο ΥΠΕΚΑ δεσμεύεται να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις περιβαλλοντικές άδειες και γενικά τις διαδικασίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων .
3.Θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία του Υπουργείου με τους δήμους και την περιφέρεια και το Υπουργείο θα λειτουργεί ως συντονιστής για την επίλυση του προβλήματος.
4.Στις αρχές την επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχει στείλει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου πρόταση επίσημη για τη χωροθέτηση των μονάδων προσωρινής διαχείρισης, οι οποίες μονάδες στη συνέχεια θα ενταχθούν στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό.Όσον αφορά στο Κρανίδι να αρχίσει η διαδικασία αποσυμφόρησης και άμεσα να τοποθετηθεί κομποστοποιητής και ΚΔΑΥ για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος εκεί και το ίδιο να γίνει στην Πύλο.     

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου