4.8.12

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ - Φτώχεια,πείνα και εξαθλίωση !!!


Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη (με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015), νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στη λίστα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, την οποία θα παραδώσει αύριο, Κυριακή, στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», σοκ και δέος προκαλούν οι παρεμβάσεις στα κοινωνικά επιδόματα, καθώς ο αναγκαίος εξορθολογισμός συνδυάζεται με νέες περικοπές που θα πλήξουν εξουθενωμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών.
Για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Δεδομένη πρέπει, επίσης, να θεωρείται η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.
Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.
Στο πακέτο του νέου ασφαλιστικού περιλαμβάνεται, επίσης, νέα περικοπή των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 50 ετών, η τοποθέτηση πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις και το νέο «σκανάρισμα» για συντάξεις-μαϊμού με στόχο την εξοικονόμηση 220 εκατ.ευρώ.
Στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων προβλέπεται ο περιορισμός της λίστας των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) μέσω της επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου