4.8.12

Παπάς αρνήθηκε να κοινωνήσει κοριτσάκι 9 ετών!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ !!!

Απίστευτο περιστατικό στην περιοχή του πρώην Δήμου Βραχνείκων  στην Αχαία με ιερέα που αρνήθηκε να κοινωνήσει κοριτσάκι 9 ετών γιατί... δεν του άρεσε το ντύσιμό του.
Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χαμός στην εκκλησία!
Το πρωί εκείνης της Κυριακής ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού, πιστοί και άνθρωποι της εκκλησίας, πήγαν το κοριτσάκι να κοινωνήσει.
Η 9χρονη φορούσε... καλοκαιρινά ρούχα και φαίνεται πως ο παππάς δεν σεβάστηκε ούτε την ηλικία του και στην κυριολεξία... τα πήρε στο κρανίο:
«Να πάτε να το ντύσετε και να το φέρετε να κοινωνήσει» τους είπε και όταν εκείνοι αντέδρασαν, δηλώνοντάς τους πως... πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι μόλις 9 ετών, ο ιερέας... τους έβαλε τις φωνές!
Το τι έγινε στην εκκλησία δεν περιγράφεται! Αλλοι πιστοί παρενέβησαν, σχολίαζαν αρνητικά την ενέργεια του παπά, εκείνος όμως... ήταν απτόητος!
 Δεν άλλαζε με τίποτα την άποψή του. Τι να κάνουν και οι παππούδες, μπροστά στην επιμονή του ιερέα αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Το κοριτσάκι στεκόταν ... άναυδο παρακολουθώντας τη σκηνή! Προφανώς οι παππούδες ενημέρωσαν τους γονείς οι οποίοι φανερά εκνευρισμένοι πήγαν στην εκκλησία και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ιερέα.
Δεν του άλλαξαν όμως την άποψη.
Ούτε καν στην υπενθύμιση της ηλικίας του παιδιού δεν «υποχωρούσε»! Οι γονείς έφυγαν, το περιστατικό όμως απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία.
Κάτοικοι υποστήριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό που ο ιερέας είχε επιδείξει αδικαιολόγητη αυστηρότητα. «Να ήταν έφηβη ή νεαρή θα το καταλαβαίναμε, αλλά ένα κοριτσάκι 9 ετών πόσο άσεμνα μπορεί να ντυθεί»; αναρωτιόντουσαν γυναίκες που διαμένουν στην περιοχή.
Παρέμβαση ΜητροπολίτηΘα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει εκφράσει στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του σε τέτοιες συμπεριφορές, δηλώνοντας πως οι πιστοί θα πρέπει μεν να προσέρχονται κόσμια ντυμένοι στους ιερούς ναούς, όμως για μικρά παιδάκια δεν τίθεται ζήτημα αν θα φορούν παντελονάκι ή φανέλα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Είναι βέβαιο πως ο κ. Χρυσόστομος θα παρέμβει ερευνώντας το θέμα, αφού δεν θα πρέπει να δημιουργείται στους πιστούς η εντύπωση πως η Εκκλησία τους διώχνει από την μεγάλη αγκαλιά της.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου