2.10.12

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ-"Κύριοι, η συνάντησή μας, ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο"

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !
«Κύριοι, η συνάντησή μας, ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα πω με τους πολιτικούς προϊσταμένους σας». 
Με αυτή τη φράση, φέρεται ο κ. Αντ. Σαμαράς να «έκλεισε» σε αυστηρό ύφος τη συνομιλία με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας. 
Είχε προηγηθεί η κίνηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν να υψώσει τον τόνο της φωνής του και να κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση με τεντωμένο το δάκτυλο, εκνευρίζοντας τον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Σαμαράς, βλέποντας την αδιαλλαξία των τροϊκανών, εκτός του κ. Τόμσεν και των κκ. Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ, αποφάσισε να σταματήσει μια σύσκεψη που πήγε να εξελιχθεί σε επίδειξη δύναμης από τους πιστωτές, οι οποίοι φέρονται να επέδειξαν πρωτοφανή αγένεια στο θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού, μη συμφωνώντας με το πακέτο των μέτρων που ενέκριναν οι κυβερνητικοί εταίροι.
Ο Πρωθυπουργός, μετά από την αδιέξοδη συνάντηση, διάρκειας μόλις 35 λεπτών, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να επιχειρήσει ο ίδιος να άρει τα εμπόδια που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές που εξελίσσεται σε θρίλερ και να δημιουργήσει συνθήκες για να υπάρξει η έγκριση του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς, στα πλαίσια των διαβουλεύσεών του με Ευρωπαίους ηγέτες, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις συζητήσεις με την τρόικα και έχοντας ως επιπλέον στοιχείο και το ναυάγιο στη συνάντηση των τροϊκανών νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με κεντρικούς παίκτες στη σκακιέρα, καθώς κυρίαρχη ήταν η λογική στο επιτελείο του, πως «πλέον απαιτείται πολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου