4.10.12

Οι Τούρκοι στέλνουν στρατευματα στην Συρία !

Να αποφευχθεί η κλιμάκωση Τουρκίας - Συρίας ζητάει ο Βρεττανός ΥΠ.ΕΞ !
Μία απόφαση της εθνοσυνέλευσης που θα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσεις τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει πόλεμος», δηλώνει ο Γιαλτσίν 'Ακντογαν, σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην υπό συζήτηση στην εθνοσυνέλευση πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση να γίνει, αν παραστεί ανάγκη, χρήση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Συρίας, ο 'Ακντογαν αναφέρθηκε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «η πρόταση είναι σαφής, αφού είναι δεδομένο ότι πρόκειται για τη Συρία».

«Η Τουρκία έχει την αναγκαία στήριξη του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας και αυτό είναι διπλωματική επιτυχία», είπε ο 'Ακντογαν και τόνισε πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν με πυρά πυροβολικού οι στρατιωτικοί στόχοι με σκοπό την αποτροπή».

«Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα εξαρτηθούν από τη στάση της απέναντι πλευράς», συμπλήρωσε ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού.
Γουίλιαμ Χέιγκ 

 Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα από την Βουδαπέστη πως η τουρκική απάντηση στις συριακές ενέργειες είναι απόλυτα κατανοητή, αλλά πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Ο Χέιγκ χαρακτήρισε "προκλητικό επεισόδιο" τη συριακή ενέργεια και τόνισε πως η Συρία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.

Επίσης, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στη Συρία, αλλά και την ανάγκη μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου