19.2.14

Ομογενείς υποψήφιοι στις πολιτειακές εκλογές της Ν. Αυστραλίας

Άνετα αναμένεται να επανεκλεγεί ο ομογενής Εργατικός υπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Τομ Κουτσαντώνης στις πολιτειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.
 Ο ομογενής εκλέγεται στην έδρα West Torrens. 
 Ο κ.Κουτσαντώνης κατέχει τρία συνολικά χαρτοφυλάκια στην απερχόμενη κυβέρνηση, Ενέργειας, Μεταφορών και Έργων Υποδομής καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Στέγασης.
Καθοριστικό ρόλο στις εκλογές αυτές ενδέχεται να παίξει και ο ομογενής ανεξάρτητος ομοσπονδιακός γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών ο οποίος στηρίζει ορισμένους ανεξάρτητους υποψήφιους. Υποψήφιος με το Φιλελεύθερο κόμμα, που διεκδικεί την εξουσία είναι και ο ομογενής Άνθονι Βασιλειάδης στην έδρα Ramsay.
Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Νότιας Αυστραλίας, κ. Jay Weatherill, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την ημερομηνία των εκλογών.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ Weatherill θα "αντιμετωπίσει" τις κάλπες ως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος και, όπως είπε ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εκλογών, ο βασικός άξονας της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αν το Εργατικό Κόμμα επανεκλεγεί μετά τις εκλογές της 15η Μαρτίου αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του στην εξουσία.
Ο αντίπαλος του κ. Weatherill, αρχηγός του Κόμματος Φιλελευθέρων, Steven Marshall, μετά την ανακοίνωση προκήρυξης εκλογών, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, αν το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία, το πρώτο του μέλημα θα είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών της Πολιτείας προκειμένου, αφενός, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και, αφετέρου, να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης των πολιτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου