21.2.14

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι Μισθοί των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων !

Το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Χρυσούλας Γιαταγάνα προσκόμισε στη βουλή στοιχεία για τους μηνιαίους μισθούς των γενικών γραμματέων σε υπουργεία.

Ενδεικτικά, οι αποδοχές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών -που το 2010, μετά τις μειώσεις, είχαν διαμορφωθεί στα 5.981 ευρώ- από 1.1.2013 διαμορφώθηκαν στο ποσό των 4.750 ευρώ.

Γενικοί γραμματείς υπουργείου Οικονομικών:


-Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (γγ υπουργείου Οικονομικών η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα του γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής

-Χάρης Θεοχάρης (γγ Δημοσίων Εσόδων)

-Χαράλαμπος Τσαβδαρής (γγ Πληροφοριακών Συστημάτων)

-Αβραάμ Γούναρης (γγ Δημόσιας Περιουσίας).

Ομοίως και οι αποδοχές των ειδικών γραμματέων των υπουργείων μειώθηκαν, με συνέπεια να έχουν διαμορφωθεί στα 4.050 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει έναν ειδικό γραμματέα, τον Στυλιανό Στασινόπουλο, ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπηρετούν, επίσης, 7 ειδικοί σύμβουλοι, 5 ειδικοί συνεργάτες και 11 αποσπασμένοι υπάλληλοι, με το κόστος μισθοδοσίας τους να ανέρχεται στα 51.918 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και οι εργοδοτικές εισφορές).

Στο υπουργείο Εξωτερικών οι αποδοχές των γενικών γραμματέων διαμορφώνονται εξής:

-Βασικός μισθός ανέρχεται σε 3.450 ευρώ

-Επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ

-Έξοδα παράστασης (μεικτά) σε 300 ευρώ.

Η κυρία Γιαταγάνα είχε απευθύνει, επίσης, ξεχωριστή ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τις αποδοχές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  ο κ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν ανήκει στο Δημόσιο ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, βάσει του ιδρυτικού του νόμου.

Οι αμοιβές και αποζημιώσεις μελών και οργάνων διοίκησης του ΤΧΣ (Γενικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή) καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η πολιτική των αποδοχών του προσωπικού του ΤΧΣ εμπίπτει στις εξουσίες και αρμοδιότητες του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, στα πλαίσια της διοικητικής και οικονομικής του αυτοτέλειας και ότι το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΧΣ αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του Ταμείου.

Αντίστοιχα, στην τελευταία ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτυπώνεται το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου