17.2.14

Σεμινάρια νέων αγροτών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 το «Πρόγραμμα κατάρτισης νέων γεωργών», το οποίο ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου.

Διοργανωτής του προγράμματος αυτού ήταν ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» και συγκεκριμένα το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Οι συμμετέχοντες ήταν νέοι αγρότες του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τα σεμινάρια στο σύνολό τους διήρκησαν 150 ώρες.

Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εκμυήθηκαν στα μυστικά της ελαιοκομίας από έμπειρους Γεωπόνους, με θέματα που αφορούσαν στη θρέψη, την άρδευση και τη φυτοπροστασία των φυτών, καθώς και στην ορθή καλλιεργητική πρακτική στην ελιά. Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες καταρτίστηκαν και σε ενότητες με θέμα τον τρόπο οργάνωσης της γεωργικής εκμετάλλευσης της ελιάς όπως και στις μεθόδους προώθησης και διαφήμισης των προϊόντων τους.

Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο, ο Προϊστάμενος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» δήλωσε: «Ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ήταν η πρώτη φορά που υλοποιήθηκε τέτοιο πρόγραμμα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο κύκλος Σεμιναρίων των Αγροτών ολοκληρώνεται σήμερα, όμως δε σταματά εδώ η προσπάθεια του οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» να τρέχει επιδοτούμενα σεμινάρια με σκοπό την κατάρτιση των αγροτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για την παρουσία του και για τη στήριξή του σε όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου».

Κλείνοντας την τελετή, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, παρέδωσε τα πτυχία συμμετοχής για το Σεμινάριο δηλώνοντας τα εξής: «Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους αγρότες αλλά και στις πρωτοβουλίες που πήρε ο οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ». Οι στόχοι μας με τον οργανισμό είναι κοινοί αλλά και παράλληλοι, καθώς υποστηρίζουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους που αγαπούν τη γη, ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτή, σε περιόδους που η Ελλάδα βασίζεται όσο ποτέ άλλοτε στην Πρωτογενή Ανάπτυξη. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία σε όλους τους αγρότες και δεσμεύομαι να βοηθήσω σε κάθε μελλοντική προσπάθεια ισάξια αυτής».

Το πιστοποιητικό που δόθηκε στο τέλος θα βοηθήσει τους αγρότες τόσο στην καλύτερη αξιοποίηση των καλλιεργειών τους όσο και στην είσπραξη της δεύτερης δόσης των χρημάτων που τους οφείλει το Υπουργείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου