19.2.14

Στα εκπαιδευτήρια του Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης

Αποκάλυψε τα μικρά και μεγάλα μυστικά επιτυχίας στους σπουδαστές σκηνοθεσίας του ομίλου - Δείτε το βίντεο

Μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία της ταινίας του «Μικρά Αγγλία», ο μεγάλος μετρ της ελληνικής 7ης Τέχνης, Παντελής Βούλγαρης αποκάλυψε μικρά και μεγάλα μυστικά επιτυχίας για τους νέους κινηματογραφιστές καλεσμένος των σπουδαστών σκηνοθεσίας του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΚΜΗ.

Σε ένα καταιγιστικό master class, ο μεγάλος σκηνοθέτης, εξιστόρησε τη ζωή του, από το πώς επέλεξε να ασχοληθεί με τον κλάδο, πώς ξεκίνησε στη FINOS FILM, πως συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου, πως βρίσκει κάθε φορά το θέμα της ταινίας του, πως επιλέγει ηθοποιούς και τι προσέχει στο casting. Παρουσίασε τις δυσκολίες που συναντά ένας κινηματογραφιστής με τα μέσα που προσφέρει αυτή τη στιγμή η ελληνική πραγματικότητα και μετέτρεψε την εμπειρία του σε συμβουλές προς τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο.

«Σκηνοθέτης είναι αυτός που δεν το «παίζει» σκηνοθέτης στα γυρίσματα, αλλά ακούει από παντού και εισπράττει τα μηνύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά μετουσιώνοντας σε μία φράση τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθεί κάθε δημιουργός.

Τον Παντελή Βούλγαρη υποδέχτηκαν οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Ευθύμης Χατζής, συνεργάτες του Ομίλου ΑΚΜΗ.




Δείτε τα καλύτερα αποσπάσματα της ομιλίας του εδώ:
ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου