17.2.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Από ασφυξία ο θάνατος του Αρχιμανδρίτη !


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Από ασφυξία έχασε τελικά τη ζωή του ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χτες νεκρός στο σπίτι του στη Χώρα Τριφυλίας κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» ότι ο ιερέας από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι έχασε τις αισθήσεις του και εν συνεχεία ο -άγνωστος μέχρι στιγμής- δράστης τον έπνιξε χρησιμοποιώντας ένα πουκάμισο.
«Ο αρχιμανδρίτης έφερε τραύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και ένα χτύπημα πολύ σοβαρό πίσω από το αυτί το οποίο ήταν διαμπερές. Το κρανίο όμως δεν είχε πληγή.
Τελικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του από ασφυξία» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Ο αρχιμανδρίτης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
Ο αρχιμανδρίτης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
Γυμνός με ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό
Ο 54χρονος ιερέας εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής στην κουζίνα του σπιτιού του από μία γειτόνισσά του, η οποία ανησύχησε επειδή δεν τον είδε στην λειτουργία.
Ο αρχιμανδρίτης κείτονταν στο πάτωμα τελείως γυμνός και είχε περασμένο ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό του. Πρόκειται για το πουκάμισο με το οποίο ο δολοφόνος του προκάλεσε ασφυξία.
«Ο αρχιμανδρίτης είχε χάσει τις αισθήσεις του και έτσι ο δράστης είχε χρόνο να δράσει. Πήρε ένα πουκάμισο, το πέρασε γύρω από τον λαιμό του θύματος και το έπνιξε» εξήγησαν οι ίδιες πηγές.
Κοντά στον εντοπισμό του δράστη
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το άτομο που δολοφόνησε τον αρχιμανδρίτη θα εντοπιστεί σύντομα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ενώ το σπίτι ήταν άνω-κάτω δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, οι αστυνομικοί εκφράζουν την σιγουριά ότι ο δολοφόνος ήταν γνώριμο πρόσωπο του ιερέα.«Άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του. Του ήταν γνώριμος και του είχε εμπιστοσύνη.
 Η έρευνα δεν κινείται στο σκοτάδι. Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν συγκεκριμένους υπόπτους. 
Ο δράστης θα εντοπιστεί σύντομα» σημείωσαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαχαρόπουλος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο στην Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και τον χαρακτήριζε η καλοσύνη του.
Οι γείτονές του είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως έγινε αυτό το κακό. 
Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, για ένα άνθρωπο καλοσυνάτο που πάντα βοηθούσε και συμπαραστεκόταν στον συνάνθρωπό του, ενώ είχε αφοσιωθεί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου το οποίο συντηρούσε και φρόντιζε με πολλή αγάπη και κόπο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου