23.9.14

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση αλλά ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 30%


Μπακογιάννη: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση αλλά ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 30%

Την άποψή της πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αναποτελεσματικός, καθώς δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Mega πρότεινε να μειωθεί κατά 30% ο φόρος, μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, ώστε ο πολίτης να φορολογείται "επί πραγματικής αξίας", όπως είπε.
Ερωτηθείσα για την απώλεια εσόδων, περίπου 1 δισ. ευρώ, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εισπράξει αυτά που υπολογίζει..
"Επειδή δεν θα τα εισπράξει, αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία κάντο αυτό με το καλημέρα σας έτσι ώστε όποια φορολογία μετά να είναι επί πραγματικού εισοδήματος", πρόσθεσε για το 1 δισ. που θα χαθεί.
Ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους δεν καταψήφισε τον αρχικό νόμο για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι στηρίζει την κυβέρνηση. "Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ρίξω την κυβέρνηση. Ποτέ. Είμαστε ξεκάθαροι. Εγώ υποστηρίζω αυτή την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια. Γι' αυτό και υποστηρίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε οι φοροελαφρύνσεις αυτές να γίνουν σήμερα, με τον προϋπολογισμό", διευκρίνισε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου