24.9.14

Σοκ στο Βατικανό! Πολωνός αρχιεπίσκοπος συνελήφθη για παιδεραστία


Σοκ στο Βατικανό! Πολωνός αρχιεπίσκοπος συνελήφθη για παιδεραστία

Ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη, ενώ βρισκόταν μέσα στο κράτος του Βατικανού, με την κατηγορία της παιδεραστίας.
Ο Βεσολόφσκι, 66 ετών, σύμφωνα με την Αγία Έδρα ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού. Όπως διέρρευσε, υπάρχει μια καθοριστική μαρτυρία και πολλά σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.
Τον Ιούνιο από τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο είχε αφαιρεθεί από ανώτατο καθολικό συμβούλιο το δικαίωμα να ιερουργεί. Παράλληλα, ξεκίνησε μια δίκη κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου.
Η διαδικασία κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες ολοκληρώθηκε με καταδικαστική απόφαση: σήμερα το απόγευμα, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Έδρα όπου συνελήφθη. Παραμένει έγκλειστος στον προσωρινό χώρο κράτησης του Βατικανού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το La 7.
Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην σύλληψη ιερέα της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχολιαστών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου