20.9.14

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Δωρεάν Internet και laptop απο τις 15 Οκτωβρίου

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να προμηθευτούν φορητό υπολογιστή ή τάμπλετ συσκευές και θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Internet για ένα ολόκληρο έτος.
Το πρόγραμμα έχει στόχο να προσφέρει την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την αύξηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών αλλά και τη διςίσδυση της ευρυζωνικότητας.
Οι Περιφέρειες που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα αφορούν κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, των Ιονίων Νησιών, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν
Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή) να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop να υποστηριχθούν και ενημερωθούν -προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Επιταγής voucher. Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος.
Η εγγραφή των παρόχων και των συμβούλων υποστήριξης και η υποβολή πακέτων προσφορών.Ο κάθε δικαιούχος θα ελέγχει εάν δικαιούται τις παροχές σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί με τους κωδικούς του taxisnet και θα μπορεί να τυπώσει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του ώστε να τον προσκομίσει στον πάροχο της επιλογής του
Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί ο δικαιούχος για τον πάροχο θα είναι ,σύμφωνα με το dikaiologitika.gr , η ταυτότητα του και το κουπόνι απο το ειδικό σύστημα για την εφαρμογή του μέτρου.
Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:
Για το ίντερνετ
Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται) 
Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
 Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) 
Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
 Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps. 
Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο
Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)
Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi Οθόνη >= 7.9" Διπύρηνος Επεξεργαστής Εσωτερική μνήμη >=16GB Μνήμη RAM >1024MB 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)
Οθόνη >=11.6" Διπύρηνος Επεξεργαστής Μνήμη RAM >=2048MB Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB Δυνατότητα υποστήριξης WiFi Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα 2ετής Εγγύηση 
Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πώλησης των παροχών σε τρίτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου