17.9.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αντιφασιστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Παύλου Φύσσα από την Α’ ΕΛΜΕ

Με αφορμή την μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, από χρυσαυγίτες σε φτωχογειτονιά του Κερατσινίου, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας εκφράζει την αλληλεγγύη της και συμπαραστέκεται  στους γονείς, στους συγγενείς και στους φίλους του Παύλου.
Η Α’ ΕΛΜΕ καταδικάζει και καταγγέλλει τη δράση των νεοναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και των φασιστών υποστηρικτών της, που τρομοκρατούν στους δρόμους και στις γειτονιές, και δρουν με βία εναντίων πολιτών (μεταναστών, αγωνιστών κ.α.) αναπτύσσοντας το φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία στην ελληνική κοινωνία.
Ως εκπαιδευτικοί υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαχέεται στο σύνολο του αναλυτικού προγράμματος και να δημιουργεί ισότητα στην πράξη εντός της σχολικής μονάδας. Αποδεχόμαστε στην πράξη ότι τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που φοιτούν στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.
Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Παύλου, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: «Ποτέ ξανά Φασισμός».
Καλούμε όλους τους  συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρόν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ως εξής: 

·                     Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, αντιφασιστική πορεία, 08.00 μ.μ. από την πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας


·                     Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, συναυλία, 08.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου