16.9.14

"Καμπάνα" από το ΕΣΡ στον Χατζηνικολάου

Καμπάνες και σε άλλους, ακόμη και για προβολή αποτρίχωσης
Πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στο Νίκο Χατζηνικολάου και στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ για μη ορθή συμπεριφορά τη βραδιά των ευρωεκλογών στο επεισόδιο που είχε με τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά. Με το ίδιο ποσό τιμωρήθηκε και το Nickelodeon, για μετάδοση διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών σε μη κατάλληλη ώρα, καθώς και για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων. 

15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Alpha για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο δελτίο ειδήσεων. Το ίδιο ποσό επιβλήθηκε και στο Δίον TV του νομού Πιερίας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει σήμανση καταλληλότητας, δεν υπέβαλε στο Συμβούλιο ροή προγράμματος και γιατί δεν παράγει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων. 
Πρόστιμο 7 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, για αναφορά χορηγών, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων. 
Ακόμη, το Συμβούλιο επέβαλε συστάσεις στο Mega και την εκπομπή «το Πρωινό Μου» για προβολή σκηνών αποτρίχωσης, και στον Real fm για κακή ποιότητα γλώσσας στις εκπομπές Ελληνοφρένεια και εκείνης του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου. 
Οδηγίες εκδόθηκαν προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και για τα τυχερά τηλεοπτικά παιχνίδια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου