3.3.15

Τι έγινε Αλέξη;Από «αποικιοκράτες» έγιναν «σύντροφοι» οι Κινέζοι!

Είναι 2009 και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με δύο νυν υπουργούς, του κ. Θοδ. Δρίτσα και Παν. Λαφαζάνη κατεβαίνουν στο λιμάνι για να συμπαρασταθούν στους απεργούς λιμενεργάτες που αντιδρούν στη συμφωνία με την Cosco.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει έναν «δεκάρικο» στο πόδι και λέει μεταξύ άλλων: «Η μόνη λύση είναι να ανακτήσει το Δημόσιο αυτό που του ανήκει.
Να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις για εκατοντάδες εργαζόμενους», ενώ χαρακτήρισε αποικιοκρατική τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την COSCO και εξέφρασε ερωτήματα για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης.
"Δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τον εξέπληξαν θετικά οι λιμενεργάτες με "την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα, ενός αγώνα για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι για λογαριασμό δικό τους", συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτά πριν από πέντε χρόνια.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας σημαιοστολισμένος, με υπουργική συνοδεία και τον Καμμένο στην πρώτη γραμμή. Ο πρωθυπουργός μέχρι και στα κινεζικά χαιρέτησε και φούσκωσε από περηφάνια. «Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε πως «η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινεζικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, προς το κοινό όφελος και συμφέρον των λαών μας. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του Πειραιά σε κόμβο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».
Τι έγινε σύντροφε Αλέξη; Η αποικιοκρατική συμφωνία έγινε συμφέρουσα επένδυση και για τους δύο λαούς;

πηγή 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου