5.3.15

Ριπές ανέμου άνω των 150 χλμ./ώρα - Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία

Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία
Σφοδρή κακοκαιρία με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ./ώρα προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων, καθώς και πολυάριθμες ζημιές και αναστάτωση στην Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα διάφορες τοπικές αρχές.

Οι δύο νεκροί καταγράφηκαν στην κεντρική Ιταλία. Μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δένδρου κοντά στο Ούρμπινο, στην Εμίλια-Ρομάνα, όχι μακριά από την ακτή της Αδριατικής, ενώ ένας άνδρας σκοτώθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του που ανατράπηκε από έναν βράχο στην περιοχή της Λούκα, στην Τοσκάνη.
Ορισμένες περιφερειακές οδοί σ' αυτές τις δύο περιφέρειες της Ιταλίας έκλεισαν για την κυκλοφορία. Στην Τοσκάνη, καταγράφηκαν ριπές ανέμου άνω των 150 χλμ./ώρα που προκάλεσαν εκατοντάδες επεμβάσεις από την Πυροσβεστική.
Στη Λιγουρία, ορισμένες ριπές ανέμου έφθασαν τα 180 χλμ./ώρα και στη Γένοβα ο δήμος έκλεισε τα πάρκα, τους δημόσιους κήπους και τα κοιμητήρια, ενώ απαγόρευσε σε ορισμένους τομείς την κυκλοφορία των διτρόχων.
Σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, καταρρεύσεις τοίχων προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα, κεραμίδια αποσπάσθηκαν από σκεπές και τα σχολεία έκλεισαν.
Ορισμένα λιμάνια της Σαρδηνίας ήταν αποκλεισμένα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που δημιούργησαν κύματα ύψους επτά μέτρων. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός πρόκειται να βελτιωθεί από αύριο, Παρασκευή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου