Γάμους και βαφτίσεις σε... ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου για τους συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να παραστούν στο μυστήριο «διοργανώνει» μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού ο Σεραφείμ Παπάς, αποδεικνύοντας ότι όταν η καινοτομία συναντά την ανάγκη μπορεί να καλύψει σε έναν βαθμό ακόμα και το κενό της απουσίας.

Η ιδέα του 30χρονου ηλεκτρονικού, αποφοίτου του ΤΕΙ Αθήνας, Σεραφείμ Παπά κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών και σχημάτων που διοργάνωσε το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των Πανεπιστημίων.
Οπως λέει ο ίδιος στο «Εθνος», η υπηρεσία Livemoments.gr περιλαμβάνει διάθεση τηλεοπτικής εικόνας του γάμου ζωντανά, μέσα από αξιόπιστο ιστότοπο και τους ιδιόκτητους servers της εταιρείας, σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα σε υψηλή ανάλυση. Η μετάδοση και αποθήκευση της εικόνας προστατεύεται με χρήση κωδικού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποκλείονται οι... απρόσκλητοι επισκέπτες και να την παρακολουθήσουν μόνον όσοι είναι πραγματικά καλεσμένοι έστω και διαδικτυακά.
Η βασική αυτή υπηρεσία είναι δυνατόν να συμπληρώνεται και από άλλες επί μέρους δυνατότητες, όπως η προσθήκη γραφικών κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ή η δυνατότητα chat (συνομιλίας) με τους χρήστες/θεατές.
 Η συγκεκριμένη ιδέα είναι κάτι που ο Σεραφείμ δουλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια, προσπαθώντας να καλύψει αρχικά τις ανάγκες του... χωριού του:
 «Οι live-streaming υπηρεσίες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του αντικειμένου της δουλειάς μου.
Με αφορμή αυτό ξεκίνησα μια προσπάθεια απευθείας μετάδοσης μέσω Ιντερνετ των αγώνων της ομάδας μπάσκετ του χωριού, του Θίαμου Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και των παραδοσιακών πανηγυριών.
 Η απήχηση ήταν μεγάλη τόσο σε εκείνους που μένουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, αλλά κυρίως σε όσους έχουν φύγει μετανάστες στην Αυστραλία και αλλού» λέει.

Πλέον στόχος του είναι να έρθει σε επαφή με φωτογράφους αλλά και διοργανωτές γάμων, ώστε να στραφεί κυρίως στους εκατοντάδες γάμους αλλοδαπών που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη).
Μέχρι στιγμής έχει ήδη καλύψει έναν γάμο προβάλλοντας το μυστήριο σε επιλεγμένους χρήστες στο Διαδίκτυο, καθώς το ζευγάρι είχε συγγενείς στην Ολλανδία. Η χρέωση της υπηρεσίας είναι 350 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ για την Αθήνα, ενώ σε περίπτωση μυστηρίου στην επαρχία ο πελάτης θα καλύψει και τα έξοδα μετακίνησης.
Ο ίδιος υπολογίζει ότι το κεφάλαιο που θα χρειαστεί ώστε να εδραιωθεί αυτή η επιχείρηση δεν θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ: «Αλλωστε όπως μου είπαν και στον διαγωνισμό, πρόκειται για την άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα που έχει μέλλον», σημειώνει ο Σεραφείμ.

  ΕΘΝΟΣ