5.3.15

Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία

Το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία είναι σε πολλές περιπτώσεις βαρύ και συχνά τροφοδείται απο δημοσιεύματα όπως το πρόσφατο της Bild που ζητούσε από αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτόσελιδό της στο οποίο κυριαρχούσε η λέξη «ΝΕΙΝ» για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Θύμα της ρητορικής αυτής έπεσε πρόσφατα και ένα εστιατόριο Ελλήνων μεταναστών στο Ντίσελντορφ, όμως και σε αυτή την περίπτωση - όπως και στην περίπτωση της Bild - η απάντηση που έδωσαν οι ίδιο οι Γερμανοί ήταν αποστομωτική.

Όα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων την Τετάρτη παρέλαβαν μια ανώνυμη επιστολή στη «γραμμή Bild». Ο άγνωστος συντάκτης χαρακτήρισε στο κείμενο την ελληνική κυβέρνηση ως «παράτολμη και ξεδιάντροπη» η οποία «εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους». «Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό .Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δε θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» συμπλήρωνε στο προσβλητικό κείμενο το οποίο έκλεινε με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου