7.3.15

ΟΙΧΑΛΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ Η ……..ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ .... ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Η …….ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;

-Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι ο λόγος που <<πνίγηκε>> ολόκληρη η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. 
H αδιαφορία των αρμοδίων αρχών (περιφέρειας και δημοτικής αρχής ) είναι η αιτία της καταστροφής που έπληξε σήμερα ολόκληρη την περιοχή της άνω Μεσσηνίας.
-Τα σοβαρά προβλήματα προέκυψαν όταν προς το μεσημέρι έσπασαν παραπόταμοι του ποταμού Χάρανδρου και σε κάποια σημεία υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Αμφίτα. Αποτέλεσμα του <<φουσκώματος>> των ποταμιών της περιοχής ήταν να πλημμυρίσει ολόκληρος ο κάμπος του Δήμου
Οιχαλίας. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και κυρίως υπόγεια σπιτιών. Περιουσίες καταστράφηκαν αλλά ευτυχώς δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.
-Η άποψή μας είναι ότι η σημερινή καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας βαρύνει αποκλειστικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Οιχαλίας και αυτό για τους παρακάτω απλούς λόγους :
1.Δεν έχει γίνει ουσιαστικός καθαρισμός  των ποταμιών , των χειμάρρων και των ρεμάτων της περιοχής μας, εργασίες που βαρύνουν αποκλειστικά τις προαναφερθείσες αρχές .
2.Δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα, εργασίες επίσης  που βαρύνουν αποκλειστικά τις προαναφερθείσες αρχές .
3.Ο καθαρισμός των χαντακιών όπου αυτός  έχει γίνει είναι υποτυπώδης και πλημμελής.
Επισημαίνουμε ότι καθαρισμός του ποταμού Αμφίτα που διασχίζει τον κάμπο της άνω Μεσσηνίας έχει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 40 χρόνια.
Επισημαίνουμε επίσης ότι ο Σύλλογός μας τα Σαββατοκύριακα 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 & 10 και 11 Νοεμβρίου 2012  πραγματοποίησε  εθελοντικό καθαρισμό του ποταμού Αμφίτα με την συμμετοχή συγχωριανών και ιδιωτών εργολάβων. Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Συλλόγου μας ήταν το προαναφερθέν διάστημα να καθαριστεί ένα κομμάτι του Αμφίτα μήκους 250 μέτρων περίπου.
Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια γιατί δεν υπήρξε και βοήθεια από πλευράς αρχών ούτε σε μηχανήματα, αλλά ούτε σε καύσιμα προκειμένου οι ιδιώτες εργολάβοι να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματα έργου τα οποία ήδη είχαν διαθέσει για τον αρχικό πραγματοποιηθέντα καθαρισμό και είχαν προσφερθεί να τα διαθέσουν και στη συνέχεια ,προκειμένου να ολοκληρωθεί η εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού του ποταμού Αμφίτα με απώτερο σκοπό τον πλήρη καθαρισμό της κοίτης του στο τμήμα που βρίσκεται μέσα στα όρια του χωριού
μας και φθάνει τα 2.700 μέτρα περίπου.
 
-ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ –ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ-ΒΟΗΘΗΣΤΕ-ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
-ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ  Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ
  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου