15.6.15

ΕΙΔΕΣ ΟΙ ...ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ! Η Γαλλία απαγόρευσε την πώληση του Roundup !

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ....ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ !

Η Γαλλία ανακοίνωσε την απαγόρευση πώλησης μιας μάρκας ζιζανιοκτόνου, αφού ένα από τα βασικά συστατικά του ταξινομήθηκε ως «πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο» μετά από αξιολόγηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Έρευνα για τον Καρκίνο (IARC) ταξινόμησε την ουσία glyphosate ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο», ωστόσο, είναι το δραστικό συστατικό του Roundup.

Μέχρι σήμερα, το ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιούνταν από ερασιτέχνες κηπουρούς, καθώς και από αγρότες, αφού είναι το κύριο προϊόν της αμερικανικής εταιρείας Mosanto.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ είπε στη γαλλική τηλεόραση την Κυριακή: «Η Γαλλία θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση σε σχέση με την απαγόρευση των φυτοφαρμάκων».

Η ουσία Glyphosate εισήχθη στη δεκαετία του 1970 με το εμπορικό σήμα Roundup και είναι το ζιζανιοκτόνο που παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στον κόσμο, σύμφωνα με το IARC. Πάντως, η εταιρεία αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε σύνδεση του ζιζανιοκτόνου με την εμφάνιση καρκίνου και ισχυρίζεται πως «στην έρευνα δεν έχουν συμπεριληφθεί επιστημονικά δεδομένα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου