28.7.15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ

  
Όλα όσα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καταδεικνύουν κατά τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 05ης  Ιουλίου, ενεργούσε με απίστευτη διπροσωπία.
      Ενώ διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι μοναδικός της σκοπός ήταν η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού με την Ευρωζώνη, παρασκηνιακά σχεδίαζε και οργάνωνε με εξαιρετική επιμέλεια ανατρεπτικές ενέργειες όπως  κατασκοπεία, συλλήψεις/απαγωγές κρατικών αξιωματούχων, υποκλοπές, σαμποτάζ, υπεξαιρέσεις χρηματικών αποθεμάτων, παρείσδυση σε κρατικές υπηρεσίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, κλπ.
     Η προετοιμασία και η προπαρασκευή αυτών των παρακρατικών, παράνομων και εγκληματικών πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα λάμβαναν χώρα , σύμφωνα με τις δηλώσεις  των πρωταγωνιστών υπουργών τής κυβέρνησης, με την έγκριση και την εντολή του πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.   Όπως και να έχουν τα πράγματα, τέτοια υποκρισία, διπροσωπία , ανευθυνότητα και αυθεντική παλαβομάρα δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας.
   Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, ενώ τις παράνομες αυτές ενέργειες τις σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια, τις διαπραγματεύσεις τις διενεργούσε εκ του προχείρου, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική και χωρίς προετοιμασία με συνέπεια  την παταγώδη αποτυχία τους. Επακόλουθο αυτής της αρνητικής τροπής των πραγμάτων ήταν η αιφνίδια μετάλλαξη Τσίπρα από τον «αφελή ρεαλισμό» στην πραγματικότητα  και η άνευ όρων παράδοσή του στην Ευρωζώνη την 12η Ιουλίου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενός μνημονίου που έφερε τη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθόσον το ¼ των βουλευτών του διαφωνεί με την επιλογή αυτή και καταγγέλλει ότι αυτό είναι επαχθέστερο από τα προηγούμενα και θα πλήξει βάναυσα τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τις συνέπειές του.
      Οι παλινωδίες και οι πειραματισμοί Τσίπρα μέχρι τέλος Ιουνίου σύμφωνα με το περιοδικό the Economist   επιβάρυναν όλους τους οικονομικούς δείκτες και στοίχισαν γενικά στην ελληνική οικονομία 210 δις ευρώ. Για την επιδείνωση της οικονομίας μεγάλη ευθύνη έχουν και οι έλληνες ψηφοφόροι  που το Ιανουάριο του 2015  ενήργησαν απερίσκεπτα, καθόσον «στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη βροχή έπεσαν στο ποτάμι».

 Ιωάννης  Δημητρόπουλος
Αντιστράτηγος – Μαθηματικός

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου