31.7.15

Τα πειραματόζωα του ΣΥΡΙΖΑ

Δόθηκαν πολλές απαντήσεις χθες. Είναι κρίμα που η παράσταση στον Κεραμεικό δεν μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. 
Όπως εκείνα τα Υπουργικά Συμβούλια που συγκαλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου με guest stars, χαρίζοντας ευχάριστο δωρεάν ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Χθες όσοι από διαστροφή παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα έβγαλαν έναν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης. Με αυτόν τον συρφετό εκκεντρικών και περιθωριακών, την πόλωση, την έχθρα και τη διάθεση αλληλοεξόντωσης, την ιδεολογική ακαμψία, την απόλυτη έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, εάν τη γλιτώσουμε με ένα μόνο Μνημόνιο, θα είμαστε τυχεροί. 
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβε εκπλήξεις. 
 Εξάλλου δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ ευρηματικός, καθώς την ίδια ώρα τα μισά κανάλια είχαν «ακροβολίσει» κάμερες και ρεπόρτερ στο αεροδρόμιο, στο Χίλτον, στο υπουργείο Οικονομικών για να καταγράψουν την άφιξη της Ντέλια Βελκουλέσκου. Τι να πει μια αντιμνημονιακή αριστερή κυβέρνηση; Οτι η «σκληρή» του ΔΝΤ ήρθε για διακοπές καλοκαιριάτικα στην Αθήνα ή είχε καμιά σκασίλα να γνωρίσει από κοντά τον Τσακαλώτο και τον Κατρούγκαλο; Δεν υπήρχαν εκπλήξεις από κανέναν χθες. Απλώς ήταν η βίαιη συνειδητοποίηση του πόσο μακριά από την κοινωνία είναι οι διακόσιοι ένας της ΚΕ που συνέχιζαν τη συζήτηση περί του φύλου των Αγγέλων, στης Ελλάδας την ολόμαυρη ράχη... Ο Λαφαζάνης, η Ζωή και άλλοι κατήγγειλαν την κατάλυση της Δημοκρατίας. Από την κυβέρνηση την οποία υπηρέτησαν και στήριξαν μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Παρεμπιπτόντως η Ζωή στήριξε και τη μαμά της στην επίθεση που δέχθηκε από τον μπαμπά του Παππά. Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν η ειλικρίνεια με την οποία ο κ. Δραγασάκης κατέρριψε το δικό τους αστείο επιχείρημα περί εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. Παραδέχτηκε ο πάντοτε ειλικρινής κ. Δραγασάκης ότι «από παντού (σ.σ.: Πεκίνο, Μόσχα, Μπραζίλια, Καράκας κ.λπ.) η υπόδειξη ήταν"κλείστε τη συμφωνία πρώτα"». Ομως μας τρόμαξε ακόμη περισσότερο η δήλωση του κ. Δραγασάκη για το διακύβευμα. Για τον λόγο που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στην κυβέρνηση... Νομίζαμε ότι ήταν η... σωτηρία της χώρας. Λάθος. 
«Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας» είπε ο Δραγασάκης. 
Και έτσι καταλάβαμε ότι είμαστε το αναλώσιμο πειραματόζωο στο τεστ αντοχής των... δυνάμεων του κ. Δραγασάκη, του κ. Τσίπρα, του κ. Λαφαζάνη, της Ζωής, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παιδιών... Τι κρίμα...


  Γ.Πετράκης-Έθνος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου