31.7.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Επιλογή κτηνιάτρου εκτροφής

Από τη Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Μεσσηνίας  ανακοινώνονται τα ακόλουθα προς ενημέρωση των κτηνοτρόφων:                                
    Από 01/08/2015 τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής όπως προβλέπεται από το Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32 Α) και την Υ.Α. 816/156798/2014 (ΦΕΚ 3385 Β).
    Σε εφαρμογή της νομοθεσίας αυτής ο κάθε κάτοχος αιγοπροβατοτροφικής εκμετάλλευσης προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της Βρουκέλλωσης (μελιταίου πυρετού) των αιγοπροβάτων στην εκμετάλλευσή του, είναι υποχρεωμένος να επιλέξει έναν από τους κτηνιάτρους του μητρώου εγκεκριμένων κτηνιάτρων εκτροφής ο οποίος έχει εγκριθεί για να δραστηριοποιηθεί στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα.
   Η πληροφόρηση για τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής ανά Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιείται από τις αντίστοιχες κτηνιατρικές υπηρεσίες και από τον  ιστότοπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ( www.minagric.gr διαδρομή Αγρότης –Επιχειρηματίας ¿ -Κτηνοτροφία ¿-Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής).

  Η επιλογή αυτή δηλώνεται εγγράφως  στο αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής,  κατά προτίμηση μέσω του κτηνιάτρου εκτροφής, με την έγγραφη κοινή δήλωση του Κτηνοτρόφου και του Κτηνιάτρου Εκτροφής (υπόδειγμα της δήλωσης υπάρχει στο παράρτημα Ι της υπ. αριθ. 816/156798 Υ.Α) .

    Ο κτηνίατρος εκτροφής υπογράφει σύμβαση με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας και αμείβεται από το Δημόσιο για την εφαρμογή του προγράμματος.Επιπλέον και μέχρι να διοργανωθούν οι σχετικές εκπαιδεύσεις του άρθρου 9 της με αριθ. 816/156798/2014 Υπουργικής Απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού του
«κτηνιάτρου εκτροφής»,ο κτηνίατρος εκτροφής μπορεί να ενημερώνεται  για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, από την  ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ, ηλεκτρονική διεύθυνση
: http :// www . minagric . gr / index . php / el / for - farmer -2/ animal -
production / sheep - and - goats /823- astheneiesaigoprobaton , όπου έχει  πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων.


  Επίσης οι κτηνοτρόφοι μπορούν να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τον κτηνίατρο εκτροφής της επιλογής τους για να τους συνδράμει με την παροχή υπηρεσιών που αφορούν τις υποχρεώσεις τους ως προς τη νομοθεσία σχετικά με την υγεία και προστασία των ζώων, τη σήμανση και καταγραφή τους, την τήρηση του Μητρώου Φαρμακευτικής Αγωγής και όλων των προβλεπόμενων αρχείων, την ανάπτυξη συστημάτων πρόληψης νοσημάτων, την έκδοση συνταγών, την τήρηση των κανόνων ορθής κτηνοτροφικής πρακτικής και τη διάθεση στο εμπόριο ασφαλών και υγιεινών προϊόντων. Η αμοιβή των κτηνιάτρων για τις υπηρεσίες αυτές καθορίζεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.



ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: 2721095836

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου