31.7.15

ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ !

Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια
Σάλος από την ομολογία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη από το βήμα της ΚΕ, πως ακόμηκαι αν όλα είχα εξελιχθεί κατ' ευχήν θα ήταν δύσκολο να δώσουν στο τέλος του χρόνου την 13η σύνταξη που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά. 

 
Ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε κριτικά απέναντι σε πλευρές της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο», ενώ σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η ρητορική περί «κανενός φόρου» «Το τελευταίο που μας χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι εκφυλιστικά φαινόμενα», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ο Πάνος Σκουρλέτης. Συνεχίζοντας τόνισε: «Δύο λέξεις στροβιλίζουν το μυαλό μου. Η λέξη αφέλεια και η λέξη βεβαιότητα. Μέγιστη αφέλεια η υποτίμηση των συσχετισμών και των δυσκολιών. Και πρέπει να σταθούμε αυτοκριτικά, γιατί το προηγούμενο διάστημα τα είχαμε υποτιμήσει. Το άλλο που έχει καταρρεύσει είναι οι βεβαιότητες. Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια. Ότι θα λειτουργούσε η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».

Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή θα ήταν καταστροφικό, τόνισε.
«Για την ώρα αποτρέψαμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αν έκανε τη διαπραγμάτευση ο Χατζηδάκης θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Απέναντι στη διεθνοποίηση των παραγωγικών σχέσεων που έχει πετύχει ο νεοφιλελευθερισμός, διεθνοποιημένη πρέπει να είναι και η απάντηση της Αριστεράς. Έχω τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει λύση στα πλαίσια της εθνικής αναδίπλωσης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου