30.7.15

Δικογραφία σε βάρος 45χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας16 χρονης μέσω Ιντερνετ


Δικογραφία σε βάρος 45χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Ιντερνετ


Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης ανήλικης, στην οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ηλικίας 45 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έγκληση της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη κόρη της συνομιλούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με άτομο και οι διάλογοι που ανέπτυξαν προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά της. Από τις φωτογραφίες του διαδικτυακού προφίλ, η μητέρα αναγνώρισε τον παραπάνω 45χρονο, ως το άτομο με το οποίο συνομιλούσε η κόρη της.
Ακολούθησε παραγγελία από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για προκαταρκτική διερεύνηση των καταγγελλομένων και εντοπισμό του δράστη. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε άμεσες ενέργειες και διακριβώθηκε ο τόπος διαμονής του εν λόγω ατόμου.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού διενήργησε διεξοδικό και ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 45χρονου σε περιοχή της Αττικής.
Τα ψηφιακά πειστήρια, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εστάλησαν για τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου