14.12.16

ΘΕΣΑΛΛΙΑ - «Χαμένη» Αρχαία Ελληνική πόλη 2.500 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι


«Χαμένη» Αρχαία Ελληνική πόλη 2.500 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι των πανεπιστημίων του Γκέτεμποργκ και του Μπούρνμαουθ που βρίσκονταν στην Ελλάδα για άλλο λόγο έκαναν αυτή τη σπουδαία ανακάλυψη τυχαία. 
«Μαζί με έναν συνάδελφό μου, περάσαμε από την τοποθεσία αυτή, ενώ ασχολούμασταν με ένα άλλο πρότζεκτ, όταν συνειδητοποιήσαμε πως εκεί υπήρχαν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με τον λόφο αυτό όπου εντοπίσαμε τα αρχαία, παραμένει μυστήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπιν Ρόνλαντ. Ο ίδιος τοποθετεί την ακμή της πόλης στον  4ο-3ο αιώνα π.Χ. και θεωρεί πως εγκαταλήφθηκε πιθανότατα μετά τη ρωμαϊκή εκστρατεία στην Ελλάδα.
Στην περιοχή υπήρχαν κάποια αρχαία ερείπια, τα οποία ήταν γνωστά, ωστόσο, κανείς δεν είχε ποτέ προβεί σε επίσημη καταγραφή τους.
Κι όμως, οι αεροφωτογραφίες δείχνουν καθαρά τον ιστό της αρχαίας πόλης. Διακρίνονται τα τείχη, πύργοι και πύλες, ενώ και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο βρετανικός Independent είναι χαρακτηριστικές.
Στο σημείο ανακαλύφθηκε και τμήματα κεραμικής και νομίσματα (χρονολογούνται στον 5ο αιώνα π.Χ.), όταν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, επί δύο εβδομάδες οι αρχαιολόγοι δούλεψαν στο πεδίο.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου