17.12.16

Ο αθλητισμός της Λευκάδας σε ένα βιβλίο

Τον αθλητισμό της Λευκάδας και όχι μόνο παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο ο αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Κουκούλογλου με τίτλο «Λευκάδας Πετράδια». 
Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο καθώς παρουσιάζονται εκατοντάδες ανεκτίμητης αξίας παλιές φωτογραφίες επίσημων και ανεξάρτητων συλλόγων και χιλιάδες ονόματα παικτών και αθλητών.
Δεν θα μπορούσε όμως από μια τέτοια συλλογή να απουσιάζουν οι άνθρωποι  του Λόγου και της Τέχνης, που αναδείχθηκαν και ακτινοβόλησαν μέσα από τα καντούνια και τους αθλητικούς «ναούς» της πεντάμορφης Λευκάδας όπως ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Άγγελος Σικελιανός, Νίκος Σβορώνος και πολλές άλλες μεγάλες προσωπικότητες του νησιού και της χώρας.
Ο συγγραφέας λάτρεψε τη Λευκάδα από την γυναίκα του. 
Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελευσίνα και μερικά χρόνια πριν η πατρίδα του αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα ΄21 – λες και το ήξερε –  συγκέντρωσε σε έναν τόμο όλη την ιστορία της και παρουσίασε όλους τους αθλητές της.
Είχαν προηγηθεί τα βιβλία: «Σήματα και χρώματα» όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, η ζωή του Αλκέτα Παναγούλια (με τίτλο «από τον Λευκό Πύργο στον Λευκό Οίκο») και η παρουσίαση της προσφυγομάνας Καλαμαριάς μέσα από τα μάτια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Ασλανίδη, αλλά κι ένα αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Μικρ. Ασίας απ΄ όπου κατάγονταν οι γονείς του.    


 Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου