23.9.17

Αγγίζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Η διαφορά φτάνει στις 14 μονάδες.
"Φλερτάρει" με την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα". 
Η διαφορά φτάνει στις 14 μονάδες. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 36,7% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 22,7%. 
Η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής;
-ΝΔ 36,7%
-ΣΥΡΙΖΑ 22,7%
-Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8%
-Χρυσή Αυγή 7,3%
-ΚΚΕ 7,1%
-Ένωση Κεντρώων 3,4%
-ΑΝΕΛ 2,9%
-Ποτάμι 2,8%
-Λαϊκή Ενότητα 1,7%
-Άλλο 4,7%
Αναφορικά με το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Αλέξης Τσίπρας 13%, η Φώφη Γεννηματά 2%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 1%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 1% και ο Βασίλης Λεβέντης 1%.
Ωστόσο ο "Κανένας" παίρνει 43%.
Στο ερώτημα ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, δηλαδή στην παράσταση νίκης, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.

Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου