19.2.20

Καταργείται( ;) το οφσαίντ

Είναι ή δεν είναι γκολ; Υπάρχει οφσάιντ ή όχι; Το είδε ο επόπτης; Τι δείχνει η γραμμή στην τηλεόρασης;
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) είναι έτοιμη να τελειώσει με τα οφσάιντ του... χιλιοστού αλλάζοντας το σχετικό κανονισμό. Ακόμα και η σκέψη προκαλεί αντιδράσεις!
Για όλα θα... φταίει ο... Αρσέν Βενγκέρ. Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είναι αυτός που έχει κάνει την σχετική εισήγηση και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο νέος κανονισμός να αρχίσει να ισχύει από το προσεχές EURO.
Η απόφαση για την αλλαγή του κανονισμού που αφορά το οφσάιντ κρίθηκε αναγκαία μετά την χρήση του VAR καθώς πολλές φορές οι διαιτητές φτάνουν σε σημείο, μπροστά σε μια οθόνη, να αναλύουν πίξελ – πίξελ, αν ένας ποδοσφαιριστής είναι εκτεθειμένος ή όχι.
Τι λέει, λοιπόν, ο Βενγκέρ; Πως ένας παίκτης δεν είναι οφσάιντ αν οποιοδήποτε σημείο του σώματός του με το οποίο μπορεί να σκοράρει είναι στην ίδια ευθεία ή πίσω από τον τελευταίο αμυνόμενο, ακόμα κι αν προεξέχουν άλλα μέλη του σώματός του.
Άρα, ο νέος κανονισμός θα θεωρεί έναν παίκτη onside αν έστω ένα από τα μέρη του σώματός του που μπορούν να σκοράρουν (το κεφάλι, ο κορμός, τα πόδια) καλύπτεται από τον αμυνόμενο. Μέχρι τώρα ο κανονισμός ανέφερε πως για να μετρήσει ένα γκολ θα πρέπει ο επιτιθέμενος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον αντίπαλό του...
Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι θα μπορεί ένας παίκτης να σκοράρει ακόμα κι αν είναι ένα ή ενάμιση μέτρο μπροστά από τον αμυντικό, αλλά το πέλμα του θα είναι στο ίδιο σημείο με τον αντίπαλο.
Η εισήγηση του Αλσατού τεχνικού αναμένεται να εξεταστεί στις 29 Φεβρουαρίου.

sdna.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου