13.8.09

Σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης - 28χρονος στην εντατική.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 28χρονος άνδρας,ο οποίος ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε νησί του Αιγαίου,νόσησε από τη νέα γρίπη, παρουσιάζοντας αναπνευστική δυσχέρεια.

Η κατάσταση του ασθενούς θεωρείται κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ,σε καλή κατάσταση αλλά σε απομόνωση και υπό φαρμακευτική αγωγή νοσηλεύεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan μια 29χρονη γερμανίδα, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Aida Vita σημαίας Ιταλίας, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Η ασθενής μεταφέρθηκε χθες στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για περαιτέρω διερεύνηση, μετά την ενημέρωση που είχε η Νομαρχία Πειραιά σχετικά με περιστατικό ασθενούς στο κρουαζιερόπλοιο που παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Το κρουαζιερόπλοιο με 1.464 επιβάτες και 393 μέλη πλήρωμα, απέπλευσε κανονικά χθες στις 20.45 για τον επόμενο προορισμό του τη Μύκονο, αφού πρώτα ελέχθησαν από τη Νομαρχία Πειραιά όλες οι διαδικασίες και δόθηκαν από τον αξιωματικό γιατρό και τον πλοίαρχο έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι κανένας άλλος επιβάτης και μέλος πληρώματος δεν παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου τελευταίος του σταθμός στην χώρα μας - μετά τη Μύκονο- θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης και στη συνέχεια θα αποπλεύσει προς την Αίγυπτο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου