13.8.09

Υπόθεση «Mizens» Τα πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ?

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, καθώς στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, που εξέδωσε το δικαστήριο του Μονάχου, κατονομάζονται δύο πολιτικά στελέχη, ένα της ΝΔ και ένα του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει μαζί τους, στα τέλη του 2003, να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της Siemens«ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους». Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemensθα κατέθετε ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων που εκπροσωπούσαν «χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ».

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του εγγράφου του γερμανικού δικαστηρίου προκάλεσε τις αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και χαρακτηρίζει «κάθε τέτοια αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ψευδή και ανυπόστατη». Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται επίσης ότι «η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας χαρακτηρίζει παντελώς ανυπόστατα όσα αναφέρονται για την εμπλοκή του. «Είναι αποκυήματα φαντασίας», τονίζει και προσθέτει ότι « Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

Τι λένε τα άλλα κόμματα

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν έχει "καμία σημασία σε όσα λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Siemens. Πρόκειται για κακή παράσταση συνενόχων με στόχο τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό".

Ο Εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Ο κ. Καραμανλής είναι αδύναμος και ως εκ τούτου άτολμος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Siemens. Η ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στις μίζες. Οι καθαροί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ανοχή τους συγκαλύπτουν την ενοχή των άλλων".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου