15.8.09

Έκλεβαν στοιχεία και ΠΙΝ από πιστωτικές κάρτες

Με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (SKIMMING) δύο αλλοδαποί 25 και 27 χρόνων πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών και αντιγράφοντας τα στοιχεία της μαγνητικής πίστας των καρτών.

Στη συνέχεια σε εργαστήριο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύαζαν πλαστές κάρτες- αντίγραφα, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές που χρέωναν στους νόμιμους κατόχους των καρτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου