11.9.09

Αυτοκτόνησε ο πρέσβης Γιώργος Παπούλιας

Υπέκυψε στα τραύματά του, σε ηλικία 82 ετών, ο γνωστός διπλωμάτης Γιώργος Παπούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ενώ είχε υπηρετήσει και ως πρέσβης στις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου.
Ο διπλωμάτης αυτοπυροβολήθηκε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας. Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο του Γεωργίου Παπούλια. Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του
…Από όλες τις θέσεις υψηλής ευθύνης που του ανατέθηκαν, εργάσθηκε με αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και αξιομνημόνευτη παρρησία, με νηφαλιότητα και ήθος και πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η πολύτιμη προσφορά του Γεωργίου Παπούλια ήτο αδιάπτωτη και συνεχίσθηκε και μετά την αποχώρησή του από την Διπλωματική Υπηρεσία.
Ο πολιτικός κόσμος έχασε σήμερα έναν ασφαλή σύμβουλο, το Υπουργείο Εξωτερικών απώλεσε έναν πολύτιμο καθοδηγητή και εγώ προσωπικά ένα σεβαστό συνεργάτη και αγαπημένο φίλο. Οι σκέψεις μας και η αγάπη μας είναι κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος».
Zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου