10.9.09

Πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός δημιουργίας καινοτόμου λογισμικού "xirafia.gr"

Ο νέος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός "xirafia.gr" (Ξυράφια) παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στον πολυχώρο "Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos". Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009" και αποτελεί πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με φορέα υλοποίησης το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο διαγωνισμός αφορά ...

στη δημιουργία καινοτόμου λογισμικού από φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (AEI/TEI), καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος στον Ευρωπαϊκό χώρο. Τον διαγωνισμό παρουσίασαν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΔΕΤ ΑΕ καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας.
Ο κ.Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι "η ΕΕ στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη έχει δεσμεύσει 53,2 δισεκ. ευρώ για την επταετία 2007-2013, υπερδιπλάσια κονδύλια σε σχέση με την περίοδο 2000-2006. Περιμένουμε τα 'Ελληνικά Ξυράφια' να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας".
Στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2009, δικαίωμα συμμετοχής, μέσω της διαδικτυακής κατάθεσης λογισμικών "πακέτων", θα έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων ή σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, καθώς και όλοι οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνος του ή σε ομάδα συνεργασίας δύο έως τεσσάρων ατόμων.
Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης και τα έξι λογισμικά "πακέτα" που θα διακριθούν, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.xirafia.gr στις 16 Νοεμβρίου. Οι νικητές θα βραβευθούν, σε ειδική εκδήλωση στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, με έπαθλα συνολικού ύψους 14.000 ευρώ.
Για την παροχή πληροφοριών και την υποστήριξη κατά τη διαμόρφωση της πρότασής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Ειδική Γραμμή Υποστήριξης του Διαγωνισμού (ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.xirafia.gr και τηλεφωνικά μέσω της γραμμής 801 11 88 3 88, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-14.00).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου