15.9.10

Σύλληψη υπαλλήλου Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας !

Κατηγορείται για δωροδοκία και εκβίαση !
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη, χθές (14-08-2010) το μεσημέρι, 65χρονος υπάλληλος (πολιτικός μηχανικός) του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που υπηρετεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και εκβίαση.
Ο συλληφθείς είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στα προς αγορά ή ανέγερση σπίτια που προορίζονται για του δικαιούχους του ΟΕΚ μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με την καταγγελία 57χρονης δικαιούχου στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 65χρονος υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) Ευρώ, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος που είχε εντοπίσει στην περιοχή της Γλυφάδας μέσω δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ. Το ποσό αυτό, στη συνέχεια και ύστερα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις,
έπεσε στα χίλια (1.000) ευρώ. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, η 57χρονη δικαιούχος είχε υποβάλλει - από τα τέλη Μαρτίου 2010 - και της εγκρίθηκε η αγορά διαμερίσματος μέσω προγράμματος ΟΕΚ, για το οποίο υπέβαλλε - στα μέσα Ιουλίου του 2010 - τον αντίστοιχο φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αμέσως μετά, ο συλληφθείς, ως αρμόδιος τεχνικός πραγματογνώμονας, επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να ρυθμίσουν το χρόνο αυτοψίας του διαμερίσματος, ωστόσο, σε δεύτερη επικοινωνία μαζί της, της ανέφερε ότι αυτή αναβάλλεται λόγω διακοπής των δανείων του ΟΕΚ. Το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης (09.09.2010), επικοινώνησε εκ νέου μαζί της και αφού αντιλήφθηκε το αμείωτο ενδιαφέρον της για την αγορά του διαμερίσματος, της απαίτησε εκβιαστικά αρχικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τροποποιήσει, όπως αναιτιολόγητα ανέφερε σε αυτήν, τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών σε προγενέστερο χρόνο, καθώς και να πραγματοποιηθεί η αυτοψία τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. Η 57χρονη, προφασιζόμενη ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος απουσιάζει στην επαρχία τον απέφυγε, και άφησε ανοιχτό τον χρόνο αυτοψίας για τις επόμενες μέρες. Στη συνέχεια, αφού ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συμφώνησε, ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 65χρονο υπάλληλο, να επισκεφθούν το διαμέρισμα σήμερα (14.09.2010) διακανονίζοντας τελικά το χρηματικό ποσό στα χίλια (1000) ευρώ. Σήμερα το πρωί, αφού είχαν προσημειωθεί τα χρήματα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβησαν και οι δύο στο διαμέρισμα της Γλυφάδας όπου πραγματοποιήθηκε η αυτοψία. Στη έξοδό τους από την πολυκατοικία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο της συνάντησης συνέλαβαν τον 65χρονο υπάλληλο – πολιτικό μηχανικό με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσέπη του παντελονιού του. Όπως δήλωσε η 57χρονη μετά την αυτοψία, ο συλληφθείς της είπε να περάσει την επόμενη Δευτέρα να πάρει το σχετικό έγγραφο. Ο 65χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου