16.9.10

Χορός « Βρώμικων »εκατομμυρίων ευρώ στο ποδόσφαιρο !!

Οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΠΟ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ !!
Ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ τα κέρδη των δύο μάνατζερ ποδοσφαίρου από συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται και στελέχη της ΕΠΟ, ενώ οι έρευνες θα επεκταθούν εκτός συνόρων. Στο δελτίο ειδήσεων του Μega χτες βράδυ αποκαλύφθηκε πως στελέχη της ΕΠΟ και ξένες εταιρείες στοιχήματος έκαναν καταθέσεις στον λογαριασμό του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΠΟ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχηματισμού (με έδρα το Λονδίνο) κατέθεταν χρήματα στον ίδιο λογαριασμό τα τελευταία πέντε χρόνια. .. Αυτό που διερευνά το ΣΔΟΕ είναι αν υπάρχει σύνδεση των χρημάτων που κατατέθηκαν από τις εταιρείες στοιχηματισμού με την υπόθεση που αφορά την καταγγελία της UΕFΑ για «περίεργα αποτελέσματα» σε παιχνίδια ελληνικών πρωταθλημάτων. «Εχουμε ξεκινήσει έρευνα γύρω από τις δραστηριότητες οι οποίες απαντώνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν και υποθέσεις στην Αθήνα που διερευνώνται», τόνισε χτες ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, επιβεβαιώνοντας το χτεσινό θέμα που έφεραν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ».
Ο κ. Καπελέρης αποκάλυψε πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ήταν συναλλαγές κάποιων δεκάδων ατόμων» και πρόσθεσε: «Το ύψος των οικονομικών συναλλαγών προσδιορίζεται σε αρκετά εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα ερευνάται και η προέλευση των όποιων αυτών συναλλαγών, αν ήταν μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες ή όχι».
«Οχι νομιμοφανείς»
Στην ερώτηση «έχουμε την περίπτωση ενός ή δύο μάνατζερ;», ο κ. Καπελέρης- επιβεβαιώνοντας απόλυτα το χθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»- απάντησε: «Υπάρχει και η αντίστοιχη περίπτωση η οποία εξετάζεται και εδώ στην Αθήνα, όσον αφορά τη δραστηριότητα περισσότερο από κάτοικο των Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αποκαλύψεις για τα «βρώμικα δίχτυα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορούσαν τη δραστηριότητα ατζέντη με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 26 εκατομμύρια ευρώ (έχουν δεσμευθεί). Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ προσδιόρισε σε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φτάνουν τα 60 εκατ.) τα ποσά που έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι δύο μάνατζερ και ξεκαθάρισε πως οι δοσοληψίες τους «δεν είναι πάντοτε νομιμοφανείς και στο σύνολό τους δεν είναι νομιμοφανείς». Το ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Καπελέρης, έχει στο μικροσκόπιό του αυτήν τη στιγμή περισσότερα από 50 άτομα.
Το θέμα παρακολουθεί διακριτικά και η αθλητική ηγεσία, η οποία τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να παρέμβει. Από τη στιγμή όμως που θα υπάρξουν στοιχεία, αποδείξεις και καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, θα μπορέσει να επανεξετάσει τη στάση της.
Ζητούν ονόματα... υπερτυχερών από τον ΟΠΑΠ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, τη σκυτάλη από το ΣΔΟΕ αναμένεται να πάρει τις προσεχείς ημέρες η τακτική δικαιοσύνη. Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου έχει- σύμφωνα με πληροφορίες- ζητήσει εγγράφως από τον ΟΠΑΠ να του δοθεί κατάλογος με ονόματα παικτών του στοιχήματος που δήλωσαν ότι κέρδισαν μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια, ποντάροντας σε παιχνίδια τα οποία έχουν καταγγελθεί από την UΕFΑ. Το ΣΔΟΕ ερευνά επιπλέον κατά πόσο αυτοί οι παίκτες ήταν και οι πραγματικοί νικητές των ποσών που δήλωσαν ότι κέρδισαν αφού- σύμφωνα με τους ελεγκτές- μέσω κερδισμένων δελτίων έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.. Βεβαίως, το ζητούμενο είναι αν ο ΟΠΑΠ μπορεί να δώσει αυτόν τον κατάλογο ή αν τα στοιχεία που ζητάει ο εισαγγελέας εμπίπτουν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων. ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου