15.9.10

ΠΑΣΟΚ -Νέος γραμματέας ο Μιχάλης Καρχιμάκης !!

15% είπαν όχι !
Με το συντριπτικό ποσοστό του 85% ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξελέγη νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος έπειτα από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, έλαβε 288 ψήφους επί 342 ψηφισάντων, ενώ υπήρχαν 54 λευκά. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη. "Είναι πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο", δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Τόνισε ότι "είναι ευθύνη,
που θα μετατραπεί σε προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης στο δύσκολο δρόμο που περνάει, αλλά ταυτόχρονα και προσπάθεια ώστε το κόμμα να παίξει ένα ρόλο της συνείδησης της κυβέρνησης". Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι θα είναι ανοιχτός σε όλους τους συντρόφους "ώστε να δώσουμε αυτή την περίοδο μια πολύ μεγάλη μάχη, τη μάχη των δημοτικών εκλογών, τη μάχη που πραγματικά δίνει μια άλλη πνοή στην Ελλάδα". Συμπλήρωσε, ακόμη, πως "θα αναδείξουμε ότι οργανωμένη πολιτική δράση είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα της εποχής και θα κατευθύνουμε την προσπάθειά μας, ώστε η πολιτική να αποκτήσει την αυτονομία της, αλλά και ταυτόχρονα το όραμα, την έμπνευση και το συναίσθημα που απαιτούνται για να προχωρήσουμε μπροστά". Εξάλλου, ο κ. Καρχιμάκης ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την τιμή που του έκαναν για την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλαν.
Βιογραφικό του Μιχάλη Καρχιμάκη
Γεννήθηκε το 1957 στη Σητεία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές του στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εξελέγη Βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1996 αλλά έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο, ενώ επανεξελέγη κανονικά στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Το διάστημα 1993–1995 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ταλιούρη και έχουν δύο γιους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου