5.12.10

Βαρύς οπλισμός στις δύο γιάφκες

Καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά έχουν βρεθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά οι αστυνομικοί έχουν δει με τις μικροκάμερες πολλά πιστόλια και χειροβομβίδες. Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε….
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για την Σέχτα Επαναστατών, καθώς σε αυτή παραπέμπει το είδος του οπλισμού που έχει βρεθεί. Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα αργήσουν καθότι η έρευνα προχωράει πολύ αργά και προσεκτικά, οπότε δεν μπορούν να παραληφθούν ακόμα τα όπλα από τους χώρους.
Οι συλλήψεις μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις επτά, ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων.
Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την ώρα που έβγαιναν από το κτήριο και πάνω τους είχαν ένα σακίδιο με όπλα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ετοίμαζαν δολοφονικό κτύπημα που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αυτές τις ημέρες ενόψει της επετείου των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τα όπλα αυτά μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και στην επαρχία όπου σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναμένεται να αποδώσουν σημαντικά στοιχεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου