Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
PRAVDA: Planet’s future depends on US combat aviation
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωσική Pravda αναφέρεται στην ανησυχία των ΗΠΑ όσον αφορά την αυξανόμενηστρατιωτική ισχύ, πόσο μάλλον οικονομική της Κίνας. Η λογική ορισμένων στις ΗΠΑ, στηρίζεται στο παράδοξο…
αφού στο μέλλον θα είμαι από “χέρι” χαμένος ας προκαλέσω τη ρήξη τώρα που ακόμη έχω πιθανότητες επιτυχίας.
Το άρθρο φέρει το συγκεκριμένο τίτλο: “Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ” γιατί ξεκάθαρα ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας παραπέμπει σε Παγκόσμιο, ακόμη και αν δεν εμπλακούν άλλοι, μιας και τα τεκταινόμενα στις οικονομίες των δύο αυτών χωρών μπορούν να αναστατώσουν σε μηδέν χρόνο ολόκληρο το πλανήτη.
Πιο συγκεκριμένα:
Το δημοσίευμα ξεκινά με την αναφορά στον υπουργό Άμυνας Ρόμπερτς Γκέιτς που δήλωσε στις 6 Ιανουαρίου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανεξετάσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας σε σχέση με τις πρόσφατες δοκιμές της Κίνας για το αεροσκάφος stealth πέμπτης γενιάς.
Σήμερα ο ο Daniel Goure, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Lexington τονίζει στο Πεντάγωνο να ξανά ξεκινήσει τη παραγωγή των μαχητικών F-22 και να αντικαταστήσει τα F-15 & F-16. Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι περίμεναν την εξέλιξη της Κίνας αλλά όχι σε τόσο γρήγορους ρυθμούς. Η Κίνα μέσα σε μια δεκαετία έχει κάνει άλματα.
Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν ένα πανίσχυρο στόλο από μαχητικά τελευταίας γενιάς. Αν η Κίνα φέρει στο προσκήνιο και J-20 πέμπτης γενιάς τότε τα πράγματα για τις ΗΠΑ θα είναι πολύ δύσκολα. Η μοναδική λύση αλλά και επιτακτική για τον Daniel Goure είναι οι ΗΠΑ να διπλασιάσουν τον στόλο των F-22. Δηλαδή από 187 που έχουν σήμερα να πλησιάσουν ακόμη και τα 400.
Διάφοροι άλλοι ειδικοί αναφέρουν πως ο εναέριος χώρος των ΗΠΑ σήμερα προστατεύεται από μαχητικά 40 ετών (F-15 & F-16), και το F-35 ναι μεν …υπάρχει αλλά δεν πείθει για τις επιδόσεις του. Το F-22 έχει πολλά πλεονεκτήματα σαφώς, αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το μεγάλο κόστος του. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να πειστεί η Κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσει ξανά τη παραγωγή ενός μαχητικού που ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια; Το πιθανότερο θα είναι μια μέση λύση συνεχίζει ο Goure, δηλαδή να παραχθεί ένας μικρός αριθμός F-22 αλλά για εκείνον δεν θα αλλάξει κάτι. Και συνεχίζει με τη δραματική διαπίστωση:
“Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από το πώς οι Αμερικανοί θα λύσουν αυτό το πρόβλημα. Η Πολεμική Αεροπορία είναι η βάση και ο κορμός των ΗΠΑ και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσουμε (οι ΗΠΑ) το πρόβλημα με τη Κίνα. Παρότι υπάρχουν αρκετοί σύμμαχοι που γενικά είναι δίπλα μας, όπως η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, κανείς τελικά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους”. .pentapostagma.gr/