1.4.11

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης !!

Βγήκαν στους δρόμους στο Κάιρο της Αιγύπτου !
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 16.29 και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στο Νομό Λασιθίου αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.
Ο σεισμός συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.
H δόνηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας όπου οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σπάσιμο υαλοπινάκων στην πόλη ενώ σε παλιά σπίτια υπήρξαν πτώσεις σοβάδων.
«Είναι ένας σεισμός 6 περίπου ρίχτερ μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και είναι σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς» ανέφερε ο ευρωβουλευτής και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το 1995 έως το 2008 κ. Γιώργος Σταυρακάκης, ο οποίος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Ηράκλειο όταν έγινε ο σεισμός. Τον παρακολουθούμε, πρόσθεσε, μετά την ενημέρωση που είχε.
Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε και στο Κάιρο ο σημερινός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα μεταξύ Κάσου και Κρήτης.
Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που δεν είναι συνηθισμένη σε σεισμικές δονήσεις, κάποιοι κάτοικοι που διαπίστωσαν το σεισμό βγήκαν αμέσως στους δρόμους, αλλά χωρίς ανησυχία, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξαν ζημιές.
Για το γεγονός έκανε ειδική αναφορά και η αιγυπτιακή τηλεόραση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου