2.4.11

"Χρυσή" κληρονόμος - άτομο με ειδικές ανάγκες !!

Χρυσή κληρονόμος, άτομο με ειδικές ανάγκες στην Πάτρα. 
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Κόσμος", μία γυναίκα από την περιοχή της Αγυιάς, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού μέσα σε μία ημέρα και ενώ -λόγω της κρίσης και των πολλών εξόδων- η οικονομική της κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη, είδε την τύχη να της χαμογελά! Η ιστορία θυμίζει ελληνική ταινία, αφού ο θείος της (αδελφός του πατέρα της) από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής της άφησε όλη του την περιουσία σε μετρητά που ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια δολάρια!
Πρόκειται για μία οικογένεια βιοπαλαιστών, ο σύζυγος της γυναίκας εργάζεται στο δήμο -στον τομέα καθαριότητας-, ενώ εκείνη έχει ποσοστό αναπηρίας 80% στα πόδια! Μάλιστα για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να φύγουν από το πατρικό της σπίτι σε νησί του Ιονίου και να έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Πάτρα. Ο δήμος του νησιού δεν κατασκεύαζε (επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα) μία ειδική ράμπα ώστε να μπορεί η γυναίκα να ανεβαίνει στο ίδιο της το σπίτι. Το οποίο βρισκόταν σε χωριό του νησιού και συγκεκριμένα σε δημοτικό δρόμο που είχε... σκάλες! Μάλιστα εκ των υστέρων αναγκάστηκε να βγει και στα κανάλια και να καταγγείλει την αναλγησία των δημοτικών υπηρεσιών του νησιού (που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της).
Πριν από μερικές ημέρες έφθασε στο σπίτι τους μία επιστολή από τις ΗΠΑ. Ήταν γραμμένη στα Αγγλικά και προερχόταν από το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν όσο βρισκόταν στην ζωή ο θείος της. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες... ούτε να την διαβάσουν δεν μπορούσαν! Στο τέλος, με τη βοήθεια τρίτων τα κατάφεραν και όλοι έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας ότι η γυναίκα με ειδικές ανάγκες και μητέρα δύο παιδιών είναι η κληρονόμος 17 εκατομμυρίων δολαρίων.
Χάρηκε όλη η γειτονιά!
Ο εξ Αμερικής θείος είχε φύγει από μικρό παιδί για να εργαστεί στις ΗΠΑ. Δεν παντρεύτηκε, δεν έκανε παιδιά, αλλά ευαισθητοποιημένος από την περιπέτεια της υγείας της ανιψιάς του, αποφάσισε να της αφήσει όλα όσα δημιούργησε με σκληρή δουλειά. Θείος και ανιψιά είχαν επικοινωνία, όμως ουδέποτε της είχε πει για την πρόθεσή του να την καταστήσει κληρονόμο του. Όλη η γειτονιά στην Αγυιά πληροφορήθηκε το χαρμόσυνο νέο. Όσο για τα χρήματα; Ήδη η χρυσή κληρονόμος ξεκίνησε τις διαδικασίες για να τα πάρει. Μάλιστα προ ημερών έλεγε με καημό στις γειτόνισσές της: «Τώρα θα φτιάξω και τη ράμπα στο σπίτι. Θα τα καταφέρω»... dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου