28.4.11

Σουηδοί δημοσιογράφοι στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου ΜΕΤΑΞΎ του Δημάρχου κου Δημητρίου Π. Καφαντάρη και μιας ομάδας από έξι δημοσιογράφους από την Σουηδία, με επικεφαλή τον κο Hans Holm, Αρχισυντάκτη περιφερειακής εφημερίδας και Πρόεδρο διοικητικών συμβουλίων γηπέδων Golf στην Σουηδία.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της τουριστικής προβολής της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην Σουηδία με την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, παιχτών του αθλήματος του Golf.
Τα γήπεδα Golf στην Σουηδία ανέρχονται πάνω από πεντακόσια ενώ οι παίχτες του Golf υπολογίζονται γύρω στους πεντακόσιους τριάντα χιλιάδες. Τα γήπεδα είναι οργανωμένα ανά περιφέρειες και καθένα υπολογίζεται να έχει πάνω από χίλιους παίχτες. Οι προαναφερόμενοι αριθμοί καταδεικνύουν ότι το Golf δεν αποτελεί ένα απλό άθλημα για τους Σουηδούς, αλλά πλέον, μια βιομηχανία. Στην Σουηδία οι εγκαταστάσεις του Golf παραμένουν κλειστές κατά τους χειμερινούς μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο, λόγω κακών καιρικών φαινομένων. Το γεγονός αυτό, έχει ως αποτέλεσμα πάνω από διακόσιους χιλιάδες παίχτες να φεύγουν από την χώρα την χειμερινή περίοδο και να επισκέπτονται άλλες χώρες με ήπιο κλίμα όπου ευνοείται η διεξαγωγή του αθλήματος.
Στόχος του Δήμου, υπό την αιγίδα του Costa Navarino, είναι να κερδίσουν ένα μέρος της αγοράς ώστε η περιοχή της Πύλου να προβληθεί και να γίνει γνωστή στο εξωτερικό ως ιδανικός προορισμός για την υποδοχή παιχτών του Golf κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, operators, δημοσιογράφοι και περιφερειακά τουριστικά γραφεία στην Σουηδία, εξειδικευμένα στην οργάνωση ταξιδιών Golf στο εξωτερικό, έχουν επισκεφτεί την Πύλο και έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην περιοχή παίχτες την χειμερινή περίοδο. Η ιδιαίτερη οργάνωση των Σουηδών μέσω της δημιουργίας πακέτων με ειδικές τιμές και η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των παιχτών, που πραγματοποιούν ταξίδια όχι μόνο σε επαγγελματική αλλά και σε οικογενειακή βάση, αναμένεται να συνδράμει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η προσπάθεια αυτή ελπίζουμε να ενισχυθεί με την δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης Golf στην περιοχή.
Μετά την ένθερμη φιλοξενία και εποικοδομητική συζήτηση των δημοσιογράφων στο γραφείο του Δημάρχου, ο κος Καφαντάρης τους ξενάγησε στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 που πραγματοποιήθηκαν στην Στοκχόλμη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ο κος Holm έμεινε κατενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου, το κλίμα, τους ανθρώπους και την φιλοξενία και ευγένεια που τους χαρακτηρίζει. Επίσης, έδωσε τον λόγο του στον κο Δήμαρχο ότι θα προσπαθήσει να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Πύλου-Νέστορος στο εξωτερικό ώστε να πρωταγωνιστεί η περιοχή σε εφημερίδες και στα μεγαλύτερα περιοδικά της Σουηδίας. Τέλος, οι δύο μεριές έμειναν ικανοποιημένες και συμφώνησαν σε συνεχή μελλοντική συνεργασία για την επίτευξη των στόχων τους και την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου