17.6.11

1ο Έθνικ φεστιβάλ Βυτίνας στον Δήμο Γορτυνίας !

Ο Δήμος Γορτυνίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της Βυτίνας διοργανώνουν το 1ο Έθνικ Φεστιβάλ Βυτίνας 28-31 Ιουλίου.
Οι διοργανωτές στοχεύουν η εκδήλωση να αποτελεί την ίδρυση ενός θεσμού πολιτισμικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου για τη μελέτη και την προβολή πτυχών του πολιτισμού των λαών του κόσμου και της Ελλάδας.
Το 1ο Έθνικ φεστιβάλ θα εστιάσει στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εργαστήρια για τη μουσική και το χορό της Λατινικής Αμερικής.
Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, σε νηπιαγωγούς και δάσκαλους, σε ερασιτέχνες μουσικούς και χορευτές, και σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει πλευρές του πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια που θα εστιάσουν στη διδασκαλία της λατινοαμερικάνικης μουσικής και του χορού. Συγκεκριμένα, θα διδάξουν καταξιωμένοι δάσκαλοι κρουστών και ντραμς, καθώς και ένας χορευτής με ειδίκευση στους λατινοαμερικάνικους χορούς.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το τελευταίο βράδυ με ένα latin πάρτι. Στο πάρτι αυτό θα παίξουν μουσική και θα χορέψουν όλοι οι συμμετέχοντες, θα γίνει επίδειξη από τους δασκάλους, ενώ στο τέλος θα παίξει μουσική ένα συγκρότημα λατινοαμερικάνικης μουσικής, ολοκληρώνοντας τη βραδιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου