16.6.11

"Στρωματσάδα" με φεγγάρι στην παραλία Μαραθώνα !

Τη χθεσινή καλοκαιρινή νύχτα της Τετάρτης οι περισσότεροι δεν θα τη θυμούνται για την πανσέληνο. Ούτε για την έκλειψη της σελήνης. Θα τη θυμούνται, ίσως, γιατί κάτω από το ίδιο φεγγάρι, μία μεγάλη παρέα «κρύφτηκε» στην παραλία του Μαραθώνα, παρακολουθώντας την πορεία της έκλειψης.
Καλεσμένοι από χώρες του κόσμου, Κίνα, Ισπανία, Αμερική, ακόμη και Μπαχάμες, έφτασαν για να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη «στρωματσάδα».
Στην ξάπλα, σε ένα στρώμα φτιαγμένο από φύκια και εκατοντάδες διαφορετικά κομμάτια υφάσματος, ζωγραφισμένα με μηνύματα και ευχές από σχολεία, πανεπιστήμια και φορείς.
Διοργανωτής, η εταιρεία Cocomat, που σε συνεργασία με τον δήμο Μαραθώνα αποφάσισαν να στείλουν ένα αλλιώτικο μήνυμα στο κλίμα των ημερών. Αυτή η «στρωματσάδα» κάτω από το φως του φεγγαριού ήταν τέτοιου μεγέθους, που μπορούσε να «κοιμήσει» περίπου 500 ανθρώπους.
«Απόψε θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας από την Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση», δήλωσε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος και ιδρυτής της Cocomat, Πολ Ευμορφίδης, που κατέβηκε στην παραλία του Μαραθώνα με το ποδήλατό του από τα Κιούρκα.
Ειδικά τμήματα θεραπευτικής ύπνωσης, life coaching, ζωγραφική για παιδιά σε μαξιλάρια, συζητήσεις δίπλα στο κύμα συνόδευσαν τη βραδιά μαζί με ούζο, μέλι, ελαιόλαδο και μία σειρά από άλλα ελληνικά οικολογικά προϊόντα. Στόχος της εκδήλωσης; «Καταρχήν είναι να δω όσα λιγότερα σκουπίδια στην παραλία, όταν φύγουμε», δήλωσε ο κ. Ευμορφίδης.
Για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα ο κ. Ευμφορφίδης σχολιάζει: «Δεν μπορεί να αλλάξει κάποιος άμα δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου