18.6.11

Εικονικό διαζύγιο, για να μη ...χάσει την περιουσία του!

Για να μη χάσει την περιουσία του... πήρε διαζύγιο!
Μόνο που, όπως δείχνουν τα πράγματα, το διαζύγιο είναι εικονικό! Καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας συνεχίζει και συμβιώνει με την αγαπημένη του γυναίκα! Πρόκειται για γνωστό Πατρινό, ο οποίος αν και δραστήριος και πανέξυπνος -λόγω της κρίσης και της γενικότερης κατάστασης- δεν τα πήγε και τόσο καλά! «Ανοίχτηκε», πίστεψε ότι η τελευταία επένδυσή του θα του απέδιδε, αλλά μάλλον... τον έμπασε μέσα για τα καλά!
Απευθύνθηκε σε φίλους για να τον στηρίξουν, απευθύνθηκε στο τραπεζικό σύστημα, έπεσε, όμως, στη δύσκολη συγκυρία και ξαφνικά βρέθηκε.... στο χείλος του γκρεμού! Για να μη χάσει τα πάντα, σκέφτηκε το κόλπο του «διαζυγίου»! Η σύζυγός του είχε κάποια ακίνητα στο όνομά της, άλλα τα είχαν από κοινού, κι έτσι το Δημόσιο... δεν μπορεί να «απλώσει το χέρι του» και να «αρπάξει» σπίτια και άλλα ακίνητα!
Στα χαρτιά, ο εν λόγω επιχειρηματίας χωρίζει με τη σύζυγό του, εκείνη φαίνεται να διεκδικεί δικαστικά την περιουσία που αποκτήθηκε στην διάρκεια της κοινής συμβίωσής τους κι έτσι έσωσαν όσα περισσότερα μπορούσαν! Μόνο που όσοι τους γνωρίζουν, ξέρουν το «μυστικό» τους! Ότι έστω και μετά από χρόνια συμβίωσης και κοινής ζωής εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι και αγαπημένοι! Ζουν μαζί, έστω και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όπως φαίνεται ο ένας συμπαρίστανται με νύχια και με δόντια στον άλλον! Όσο για τη σύζυγό του; Αποδεικνύεται ότι πάνω από όλα βάζει τον άνδρα της, αφού τόλμησε (για χάρη του) μέχρι και αίτηση διαζυγίου να υπογράψει! Πλέον το ζευγάρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα οικονομικά προβλήματα που έχει, έχοντας όμως εξασφαλίσει τμήμα της περιουσίας του.
Δεν είναι ο μόνος!
Δεν είναι ο μοναδικός που έχει εφαρμόσει το συγκεκριμένο «κόλπο»! Πριν από μερικά χρόνια ένας ακόμη μεγάλος και τρανός (τότε) επιχειρηματίας είχε χωρίσει με τη σύζυγό του (εικονικά) ώστε να καταφέρει να κρατήσει μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους που είχε αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσής τους. Είναι χαρακτηριστικό πως (στην Πάτρα) η συγκεκριμένη μέθοδος έχει λάβει και το όνομά του! Άνθρωποι της «πιάτσας» έχουν βαπτίσει το εικονικό διαζύγιο με το επίθετο του συγκεκριμένου επιχειρηματία. dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου