25.6.11

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ζαχαράκης

Περφόρμερ και πολυπράγμων ηθοποιός, με θητεία και στο μουσικό θέατρο, ο Κώστας Ζαχαράκης πέθανε σε ηλικία 51 ετών από καρκίνο, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και έκανε σεμινάρια στο Actors' Studio. Η μεγάλη του αγάπη ήταν το θέατρο. Ακριβώς επειδή απαιτούσε, όπως έλεγε, αφοσίωση και του έμαθε να σέβεται την κάθε στιγμή, ως μοναδική.
Από τους πρώτους ρόλους ήταν εκείνος της Μπερνάρντα στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλµπα».
Μια παράσταση τολμηρή για την εποχή που ανέβηκε - γύρω στο 1980 -από το Θεατρικό Εργαστήρι Καβάλας στο «Παλλάς» της Καβάλας και στην Θεσσαλονίκη, στο «Ανετον».
Λίγα χρόνια μετά, συμμετείχε στην παράσταση- καμπαρέ «Καπέλα» με τους Χρήστο Στέργιογλου, Τάσο Καρακατσάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Συνεργάστηκε, επίσης, με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, το θέατρο Άττις («Πέρσες»), το Αμόρε («Οθέλλος», «Ταρτούφος», «Ιβάνοφ», «Βαλς Εξιτασιόν», «Μιμίαμβοι»).
Και με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις «Άνοδος και πτώση» (1995), «Πέερ Γκυντ», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Έντα Γκάμπλερ», Δον Κιχώτης.
Λάτρευε τη μουσική από παιδί.
Τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Ντέιβιντ Μπάουι.
Γι' αυτό και ασχολήθηκε με το μουσικό θέαμα. Συνεργάστηκε με τους Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Σαβίννα Γιαννάτου, Λίνα Νικολακοπούλου.
Το 2008 έπαιζε, χόρευε και τραγουδούσε στο «Γειά σου», μαζί με τον Κλέαρχο Καραγιαννίδη στο πιάνο.
Από τις πρόσφατες δουλειές τους ήταν η μουσικοθεατρική παράσταση «No Shakespeare please» των Μπέσσυ Μάλφα και Μαριάννας Κοντούλη.
Συμμετείχε, ακόμη, στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χήρος, η Χήρα και τα Χειρότερα» (1993-95). Υπήρξε και καθηγητής στο τηλεπαιχνίδι Dream Show (2004-05). Έχει εμφανιστεί και στις ταινίες «Στο βάθος κήπος» (2009) και «Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα» (2002).flashnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου