25.6.11

Αυστραλία ή Μεσσηνία; Μπορείτε να τις ξεχωρίσετε !

Η μία ονομάζεται Great Oyster Bay και βρίσκεται στην πιο μικρή ήπειρο της γης, κάτω δεξιά όπως κοιτάς μπροστά σου την υδρόγειο. Η άλλη είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες στην Ελλάδα, η πασίγνωστη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Μπορείτε να τις ξεχωρίσετε;

Great Oyster Βay, Αυστραλία

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Τασμανίας αν και εύκολα μπορεί να μπερδέψει έναν Έλληνα επισκέπτη που για μερικά δευτερόλεπτα θα νιώσει πως βρίσκεται στη Μεσσηνία και αγναντεύει τη Βοϊδοκοιλιά. Η διαφορά έγκειται στο ότι στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου κολυμπούν δελφίνια και φάλαινες, ενώ οι φάρμες του κόλπου προμηθεύουν τις αγορές με τα πιο φρέσκα στρείδια- σε περίπτωση που σας βγάλει ο δρόμος προς τα κει.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία


Όχι τυχαία η πιο δημοφιλής παραλία της Πελοποννήσου. Σαν υδάτινο θέατρο, σχηματίζεται σε έναν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά που εγκλωβίζει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιά και ο όρμος της είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, είναι προστατευόμενος και ευτυχώς δεν έχει αλλοιωθεί από τις επιθέσεις του πολιτισμού και της έντονης τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή. Πολύ ρηχή και απάνεμη, το καλοκαίρι είναι πολυσύχναστη, αλλά παραμένει όλο το χρόνο ένας πανέμορφος λόγος για να ανακαλύψεις τη δυτική Μεσσηνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου