25.6.11

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ – Στα συσσίτια οι Έλληνες !

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011
Συνωστισμός στα συσσίτια από πεινασμένους Έλληνες ...
Μια απίστευτη και συνάμα δραματική πραγματικότητα κατέγραψαν τα στοιχεία έρευνας που έγιναν για την ΜΚΟ Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Κατά 40% αυξήθηκαν οι ... Έλληνες που καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων, των φιλανθρωπικών οργανώσεων και της Εκκλησίας προκειμένου να ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό.
Τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που γονάτισαν χιλιάδες νοικοκυριά, είχαν και τις δραματικές συνέπειές τους, τις οποίες τώρα γνωρίζει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Άνεργοι, νέοι και ηλικιωμένοι διαγκωνίζονται στις ουρές των συσσιτίων προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Εκτός από μεμονομένα άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τώρα παρατηρείται ότι και ολόκληρες οικογένειες να περιμένουν στην ουρά.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα σημειώνεται μεγάλη ζήτηση που δεν λείπουν και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των πεισμένων πολιτών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μέσω των συσσιτίων.
Την ίδια ώρα δραματικά έχει μειωθεί ο αριθμός των αλλαδαπών που προστρέχουν στα συσσίτια για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Επιπλέον αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών που ζητούν να πάρουν συσσίτιο από την Αποστολή,.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής στην Αθήνα, στα συσσίτια εμφανίζονται καθημερινά 5000 άνθρωποι από τους οποίους 2414 είναι οι άνδρες,2312 οι γυναίκες και 274 τα παιδιά!
Το 60% είναι οι Έλληνες με τους μετανάστες από αφρικανικές χώρες να ακολουθούν με ποσοστό 16,6%!
1574 άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών, της πιο δημιουργικής ίσως ηλικίας , τρέφονται μέσω της Εκκλησίας. metrogreece.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου